Wednesdag, you know what that means!Gårdagskvällen med ett par stödord:


Vin, Skratt, Sång, Mörker,Hunkar från Polismyndigheten och framförallt NIKOLINA!

HJÄLP!

Jag är rädd. Jag är rädd för många saker men nu är jag riktigt rädd, vilket är ganska ironiskt om man  läser vad jag snart har skrivit. Jag har nämligen kollat upp vad lite fobier heter och jag har upptäckt att jag har många fobier, sånna som jag inte visste fanns, som bara jag var rädd för, men icke. Så nu ska jag skriva ner dom allra värsta fobierna jag har hittat som passar mig, och de e är många, och de gör mig rädd....undra om de finns något som heter "rädd för fobier" haha

Araknofobi - spindlar
Vidriga, äckliga borde utrotas från jordens yta
Astrafobi - åskväder
alltid lika obehagligt, speciellt när man är ensam hemma, då måste jag ringa nån, från mobilen såklart.
Hemofobi - blod
Japp, jag tycker blod är så obehagligt att jag tycker att min egen mens är läskig.
Klaustrofobi - slutna utrymmen
Får panik och måste sträcka på kroppen. Får de ofta när jag tittar på TV och dom är instängda.
Nekrofobi - döden, döda saker
Jag är rädd för att dö, jag är rädd för att nån jag känner ska dö, jag är rädd för att hitta någon/något som är dött.
Trypanofobi - medicinska ingrepp med sprutor
Hatar sprutor, haft många mardrömmar om sprutor!
Akarofobi - insekter
Vidriga! Dödar jag en är jag livrädd att alla dens släktingar ska komma och hämnas, på riktigt alltså!
Algofobi - smärta
Förstår inte hur jag kunde pierca mig, bara tanken på en tungpiercing får mina knän svaga och blodet lämnar huvudet
Iktyfobi - fiskar
döda är dom ok, är dom levande vill jag inte vara i närheten av dom, speciellt inte när jag badar!
Nyctofobi - mörker
Rädd och rädd är jag nog inte men de kan vara frymt obehagligt med mörker
Agrizoofoobi - vilda djur
Japp, björnar, älgar, rådjur till och med harar. Harar har stora tänder!
Dentofobi - tandläkare
sist jag var där svimmade jag nästan och tårar började rinna, huh, dyrt var de oxå!
Gerascofobi - att bli gammal
Är livrädd att jag ska blinka och så är jag 80. Hade stor ålderskris när jag skulle fylla 18, usch vilken ångest det var!
Spectrofobi - Spöken
Jag har kollat på alldeles förmånga spökprogram och jag blir livrädd varje gång och kan inte sova. Lyssnar efter ljud, och mörkret är inte så kul då heller! 
Ranidafobi - Grodor
Den här är en av dom värsta, vet inte varför men jag är LIVRÄDD för grodor. Har faktiskt blivit attakerad av flertalet grodor, usch :(
Selachofobi - Hajar
Var skitskraj när vi snorklade i grekland, tänk om en 4 meters vithaj hade råkat simmat lite vilse! Har kollat alldeles förmkt på animalplanet
Ursidaefobi-björnar
Hittade inte denna fobi så jag tog de latinska namnet och la till fobi. Björnar är nog den fobin som förföljer mig mest i mina drömmar. Många mardrömmar om dessa lurviga djur. Kan knappt gå ute i skogen utan att lyssna efter dom. Jag vet att dom är ute efter mig!

har även en jävla höjdskräck och fobi för clown, men dom hittade jag inte heller! :P


det kommer en tid...


Det kommer en tid när man måste släppa taget och våga gå ensam.
Det kommer en tid när man känner sig ensamast i hela världen och ingen finns där.
Det kommer en tid när man vandrar ensam och bara skuggan av sigsjälv finns där som stöd.
Det kommer en tid när man måste släppa taget, är denna tiden nu?

Fika, promenad och höstbilder

Idag har jag varit med Niko, ja hela dagen faktiskt. Det började med att jag åkte till jobbet och skrev timrapport. Sedan hoppade jag och Niko på bussen till farsta och satte oss på de första fiket vid rulltrapporna.  Tydligen betyder begreppet chailatte olika på olika caféer. På ett café förra veckan skulle jag beställa chailatte och då frågade hon om jag ville ha kaffe eller te. Vad är chaikaffe förnågot? USCH! Och för att vara på den säkra sidan idag så sa jag CHAITE och då frågade hon om jag skulle ha en chailatte. fattar noll och ingenting.

Efter farsta bestämde vi oss för att ta fina höstbilder så vi gick hem till Tobbe och hämtade hans kamera. Den tar jättebra bilder! Sen vandrade vi ner mot sjötorp och mulleängen.

              
Länge vandrade vi längs slingrande stigar och mörka skogsvägar. Och en liten tripp till drevan vart det oxå. Vi avslutade färden med en tripp till centrum för att mata våra hungriga magar med en pizza yummiJust nu ligger Tobbe och sover. Gissa om han pratar i sömnen mkt! Alldeles nyss sa han nått i stil som: "vad ska ni göra? Kolla om han e bra i sängen eller?" haha lika roligt att bara ligga och lyssna på hans prat. En gång började han prata om tomtenissar. De var faktiskt ganska roligt hahahNej nu ska jag laja lite på facebook

Over n out
Finally!

Så, här kommer den, resumén på veckan i Grekland!

Måndag 28/9
Flygningen gick bra. Såg Mikael Persbrant, eller som Niko vill kalla honom: Gunnbeck, på arlanda.
Ankom till Nidri på Lefkas ca 00.30. Vart avsläppta av bussen men förstog inte riktigt vart hotellet var. Såg bara stängda affärer och ett stort fult gult hus. Tydligen skulle vi bo i de stora fula gula huset. Kort och gott, världens sämsta hotell om man nu kan kalla de hotell. Dom hade inte ens en reception. Aja gick in på vårt rum som var max 10 kvadratmeter INKLUSIVE toalett. La oss och försökte sova på dom stenhårda sängarna, men vi hade väldigt högljudda grannar som dessutom var norska 40 taggare. Dom höll på till kl 4 på morgonen, hade ett litet uppehåll och startade kl 7 igen. SUCK.

Tisdag 29/9
Gick till Apollos samlingsplats. Frågade om vi fick byta hotell och passade på att boka båten M/S Christina. en segelbåt som åker runt till olika öar i närheten med möjlighet att snorkla. Låg på stranden en lång tid innan hungern tog över och vi käkade lunch, Grekisk sallad. Apollo ringde och vi fick byta hotell. Packade, bytte, duschade och gick till en restaurang precis vid gatan som hette O.K.

Onsdag 30/9
Tanken var att vi skulle ta bussen till Vasiliki ( en strand ca 30 minuter bort) men vi missade bussen och eftersom lokaltrafiken inte är som i stockholm så gick vi till stranden istället.  Upp och duscha och sedan till restaurangen O.K igen. Vid de här laget hade vi börjat bekanta oss med deras servitör Ari, som bjöd på vin och cocktails.

Torsdag 1/10
Tog bussen till Vasiliki. Inte så mkt sandstrand som vi hade hoppats. Men vi solade och badade. Problemet var bara att de blåste ganska mkt där så man kände inte hur varmt det egentligen var. På bussen hem gjorde de lite ont att sitta och när vi kom tillbaka till hotellet såg jag att jag hade bränt rumpan/låren eftersom att jag inte hade vänt mig tillräckligt ofta haha. Kvällen avslutades som vanligt på O.K

Fredag 2/10
Vi åkte segelbåten Christina. Först var det halv soligt och hyfsat varmt, men senare började de dugga lite till och från och dom sista tre timmarna ösregnade de och de var kallt och jävligt. Under båtturen som varade från 9 på morgonen till kl 6 på kvällen så snorklade 2 av 4 gånger. Iochmed de kalla vädret var man inte så sugen på att bada. Tyvärr såg man inte så mkt kul när vi snorklade, såg bara vita fiskar, svarta fiskar och en massa sjöborrar.
När klockan var 6 och vi äntligen anlände till Nidris hamn var vi trötta och frusna så vi bestämde oss för en innekväll då de ändå regnade ute. Kl 11 på kvällen började de åska och blixtra utav bara satan och vi tre tjejer trände ihop oss tillsammans i en "dubbelsäng". När de blixtrade så såg man hur hela himlen lyste upp och vi fruktade lite smått för våra liv haha. När vi väl försökte sova så gick de inte för att blixtrarna var så starka att dom lös igenom ögonlocken. Tillslut mojnade de, men vi 4 tiden vaknade vi alla tre av ett jättebrak och ovädret var rakt ovanför oss.

Lördag 3/10
Vi bestämde oss för att dra till ett vattenfall 3 km bort. Tanken var att vi skulle cykla men eftersom jag hade bränt hela rumpan och knappt kunde sitta normalt så fick jag och Niko gå istället. Nikkan hyrde en cykel ändå och åkte i förväg. Vi såg mkt fina hus och växter påvägen till vattenfallet. Riktigt skönt att gå faktiskt. Senare mötte vi Ari på stan och tog en fika med honom och hans kompis Pari? Senare på kvällen gick vi som vanligt till O.K och söp loss ordentligt med Ari, kocken, ägaren och Arioch Pari. Niko lärde Grekerna hur vi gör på stureplan när vi "vevar" och nikkan förklarade glatt för dom vad runkbulle betyder. Oj så jag skämdes haha. Fulla vart vi och nikolina fick för sig att hon skulle sno blommer från första hotellet. De gjorde hon och vi sprang för livet.

söndag 4/10
Vi låg på den gamla vanliga stranden. Jag var bakis och visste inte om jag skulle behöva kräkas eller göra andra behov på toaletten. Ack så dåligt jag mådde. Och att ligga i solen i detta tillståndet var inte de roligaste. Men de gick över efter ett tag och efter strandbesöket gick vi och shopade lite till våra nära och kära. Denna kvällen åt vi faktiskt på en ny restaurang. Servitören som jobbade där kom från Tyresö och jobbade som busschaufför. Kvällen avslutades med att packa ihop alla grejer så det bara var att dra ner till stranden följande dag.

Måndag 5/10
Gick ner till stranden, dock med resväskorna i högsta hugg. La oss på första bästa ställe. Jag och Niko hade  högläsning ur " En komikers uppväxt". Badade några sista gånger i medelhavet och sa adjö till underbara Grekland.


Niko: If I say Greek, you say Land, Greek! Land!
Ullis: Men niko, de heter faktisk Greeceland
Niko : Oj juste!
Nikkan, euhm ullis, det heter bara Greece
Ullis och niko: haha ja de gör de ju!! haha


RSS 2.0