25 Maj- Hets mot folkgrupp


Jag har funderat lite, tankspridd som jag är,
 och kommit fram till att vi i sverige har en ganska konstig lag.
Den heter "Hets mot folkgrupp"
Skriker man "jävla blatte" åker man dit för just hets mot folkgrupp
men egentligen är ju det ganska rasistiskt.
Blatte kan vara allt möjligt, det är ju inte bara en folkgrupp.
Batte är ju ett samlingsord för alla chilienare, irakier, serbier, turkar, araber osv.
Det är som om man skulle skrika tex "jävla skandinavier".
Men om man nu hör en "blatte" skrika "jävla svenne" är det ingen som reagerar.
Men det är ju mer hets mot folkgrupp än vad "blatte" är. Eftersom att vi svennar är en folkgrupp.

Hets mot folkgrupp kan ju tillexempel oxå vara
 om jag säger att jag hatar alla människor som tycker om färgen blå.
Det är ju hets mot alla människor som tycker om blått,
ska jag då bli åtalad för att jag inte tycker om färgen blå?
Eller om jag säger "jag hatar pedofiler"!
 oj förlåt, sårade jag nån nu?
Fan, nu kanske jag åker in i finkan för att pedofilerna tog illa upp och blev kränkta.

suck, suck, suck

22 Maj - Äventyr i kanalen


Idag hade vi friluftsdag i skolan och de va nog tamejfan det roligaste och mest spännande som har hänt på hela det här året!  Det började med att jag vaknade förvånatsvärt pigg i morse och började med att packa min väska och bre mina mackor. Jag klädde på mig, fixade mig och gick till bussen.

Först tänkte jag möta Andreas i Trånkan men jag vart för nervös över att ja skulle missa tåget så jag gick av i centrum. När jag kommer fram va tåget försenat nästan 20 minuter. KUL! tänkte jag och satte mig på en blöt sandlåda och tröstade migsjälv med lite musik. Tåget kom och andreas klev på. När vi kom till centralen så var det kö för att komma därifrån. Fan ta andreas och hans jävla ideér om at sitta längst fram.

När vi kom till busshållsplatsen möttes vi av Erica ( min paddelkompis), vickan, anne och marcus.
Vi tog bussen till Djurgårdsbron och prickade av oss. Vi betalade och jag och erica var dom första som kom i vattnet, med lite hjälp av Hussein. Det var vingligt och vi paddlade i otakt men det gick bra en då.

Efter att ha kommit en bra bit iväg så kollade vi bak för at se hur långt trampbåten innehållandes vickan, emelie och anne hade kommit. Det ända vi såg var en liten, liten blå prick långt borta. Så jag och Erica fortsatte paddla och utforskade kanalen.

På vår upptäcksfärd såg vi många fina ställen, med coola röda träd och en ankfamilj med små dunbollar till ungar. Hur gulliga somhelst! Vi såg även ett fågelbo med en mamma som satt och ruvade, men även vad vi tyckte så ut som en trana.... Det finns mycket att se på Djurgårdskanalen.
Men sen hände en hemsk men ändå cool upplevesle. Två svanar flög förbi oss. Dom flög så nära varandra att dom såg ut som bara en svan. Vi rodde förbi dom, men till vår förskräckelse började en av svanarna flyga rakt mot oss och båten. Erica skriker, och jag skriker "paddla förfan!" men sen ser vi att den flyger för högt för at flyga på oss så den flyger precis över oss, nån meter ovanför våra huven och precis över oss.
Jag och erica suckar lättat och fortsätter vår färd.

Vi åkte under en bro och en båt med två killar i som paddlar susar förbi.
"vet ni vart vi är nånstans?" frågade jag dom.
"Djurgårdskanalen", svarar killen som sitter längst bak.
"det fattar jag väl förfan själv" mumlar jag och blir förbannad över att han har dumförklarat mig.

Vi bestämmer oss för att ro tillbaka och möter förvånatsvärt trampbåten som nästan hunnit lika långt som oss. Det gick så långsamt att trampa, så emelie höll i ettt snöre som satt på våran båt och jag och erica paddlade för livet.
Vi kom ingenstans, så vi bytte så trampbåten drog oss. Med det gick för långsamt så jag och erica paddlade vidare.

När vi kommit ett par hundra meter bort hör vi något dovt brummande, vi kollar bak och ser att en liten motorbåt precis ska åka förbi trampbåten. Det blir små vågor och man hör hur vickan skriker och skrattar. Just då lutade jag och erica oss fram samtidigt och höll på att tippa men vi klarade oss, som tur var,  och fortsatte kolla på motorbåten och väntade på våra engna vågor.
"kan det inte komma en stor båt så att det kommer stora vågor?" sa erica besviket. Just då kollade vi bak och en stor sightseen båt kommer rakt imot oss och är ganska nära.
"paddla förihelvete" skriker jag och vi paddlar i panik. Sedan kom vi på att vi skulle padla in i vågorna så fort båten åkt förbi. Och stora vågor vart det :)

Sen paddlade vi tillbaka i land och satte oss och åt vår matsäck.

Joina
http://www.sms.se/?r=69651
Gratis SMS

Kiss


Feel my heart takin´ you higher,


 Burn with me,


Paint the sky with desire,


Angel fly,


 Heaven´s on fire


19 Maj

Gårdagens myspys med Nico blev lyckat :)
Vi kom till videobutiken tio minuter innan dom stängde. Vi behövde inte gå länge mellan hyllorna förrens nico hittade en film vi båda ville se, nämligen Click. Vi köpte även godis och "mellan menyn" vilket innebar sourcream chips och en stoooor cola. Vi gick hem i lugn och ro och diskuterade allt mellan himmel och jord. Innan vi kom till nico gick vi en liten sväng till mig för att lämna  mammas busskort och hämta mina glajjor så jag kunde njuta av den roliga filmen ;)
utan glajjor ingen syn....
Vi kom hem till nico och hon slängde sig in på toaletten. Jag började fixa med chipsen och läsken och bar in det till vardagsrummet.

Sen kollade vi.....

Click var en komedi, men jag satt ändå och bölade i slutet, fy fan asså. Man fick lust som nico sa att gå till mamma och krama henne haha

kvällen avslutades med att vi satt på balkongen och rökte. Vi satt och asgarvade så mycket att jag grät igen X' D
Sen gick ullis hem och sov


18 Maj

Idag ska ullis och nico ha myyyskväll :D
det blir filmer att hyra och gooodis... :D

haha nej tobbe, jag är inte hemligt kär i nico, jag är straight!

:D

16 maj

Rymden.....vad är det egentligen? och hur kommer det sig att det finns liv på jorden?
Forskarna som forskar om rymden har kommit fram till att rymden inte är oändlig, men vad finns då bakom rymden? är rymden som ett litet microskopiskt svart klot i en ännu större värld, och i sånna fall, vad finns bakom det? Att tänka på detta ger mig dödsångest.......and it's fucking up my fucking braiiin!!!

5 MajDet var en gång en turkfamilj som flyttade till Sverige. När lille Mohammed, som var sonen, skulle börja skolan kom hans fröken fram till honom och frågade vad han hette.
-Mohammed, svarade pojken
-nej svarade fröken. Nu är du i Sverige så nu heter du Anders Karlsson.
-jaha okej sa anders och fortsatte skoldagen som vanligt.
När han kom hem sa hans mamma
- Hej Mohammed hur gick det i skolan idag?
-jag heter inte Mohammed svarade Anders, nu är vi i Sverige och då heter jag Anders.
Hans mammas svar på det var en riktigt kraftig örfil. Hans pappa såg det och frågade vad som har hänt. Mamman förklarade för pappan och han gav honom oxå en örfil.
Dagen därpå upptäckte fröken att Anders hade märken av fingrar på sina kinder och frågade vad som hade hänt
-jo, svarade han, jag har inte vart här längre än en vecka och har redan attakerats av turkarna! 


Nicolina

Det här är nicolina, hon är en konstig prick...
ena dagen är man världens bästaste ullis och andra dagen är man bara en finnejävel...
hur hänger detta ihop? är nico schitzofren eller har hon bara mens?
Den frågan kommer vi nog aldrig få svar på men en sak vet jag säkert och det är att hon har ADHD, hon är ett bokstavsbarn så är det bara, och så kommer det nog alltid att va.
men även om hon har lite taskigt humör iblan så är hon fortfarande min bästaste bästa vän som timon skulle säga (vilket är jag) till Pumba (som i detta fall är nico)
Ibland slåt hon mig, det gör ont, inte bara fysiskt utan även psykiskt.
Att hon var störd visade sig även när hon va liten, då brukade hon ta på sig jättemycket rouge på kinden sen gick hon runt på gården och sa att hennes pappa hade slagit henne...
Detta borde ha varit en varning om att hon inte är helt frisk!
Men när man tittar på henne djupt in i hennes........ehm ögon så ser man att en liten, ytterst liten del av nico är snäll
och det är den nicon ullis älskar allra mest
haha kommer du ihåg när vi satte klistermärken på Michaels skåp i typ 8:an som det stog "grr mensmonster" på haha en sån borde du ha i pannan när du har mens hahaha

Pussinuss min älskade najkolajna 
 

4 Maj

Valborg: Dagen började med en härlig frukost hos nicolina. Vid två tiden mötta jag och hon thess och frida i centrum för att inhandla maten till kvällen. MAten blev SKITGOTT kött med bearnaisesås och potatiskroketter och en stooor härlig sallad med FETAOST!! WOHO....till efterrätt blev det glass men varma hallon, eller så varma vart dom inte för nico orkade inte värma dom.....

Jag stog hela kvällen och lagade mat. halv sex kom thess och frida och vi käkade. det var gudomligt. Vid åtta snåret gick vi ut och skulle kolla på brasan, men den hade inte börjat än så vi gick till nico igen och åt efterrätt. restan av kvällen satt vi typ bara hemma och rökte vattenpipa, riktigt trevligt :DRSS 2.0