Finally!

Så, här kommer den, resumén på veckan i Grekland!

Måndag 28/9
Flygningen gick bra. Såg Mikael Persbrant, eller som Niko vill kalla honom: Gunnbeck, på arlanda.
Ankom till Nidri på Lefkas ca 00.30. Vart avsläppta av bussen men förstog inte riktigt vart hotellet var. Såg bara stängda affärer och ett stort fult gult hus. Tydligen skulle vi bo i de stora fula gula huset. Kort och gott, världens sämsta hotell om man nu kan kalla de hotell. Dom hade inte ens en reception. Aja gick in på vårt rum som var max 10 kvadratmeter INKLUSIVE toalett. La oss och försökte sova på dom stenhårda sängarna, men vi hade väldigt högljudda grannar som dessutom var norska 40 taggare. Dom höll på till kl 4 på morgonen, hade ett litet uppehåll och startade kl 7 igen. SUCK.

Tisdag 29/9
Gick till Apollos samlingsplats. Frågade om vi fick byta hotell och passade på att boka båten M/S Christina. en segelbåt som åker runt till olika öar i närheten med möjlighet att snorkla. Låg på stranden en lång tid innan hungern tog över och vi käkade lunch, Grekisk sallad. Apollo ringde och vi fick byta hotell. Packade, bytte, duschade och gick till en restaurang precis vid gatan som hette O.K.

Onsdag 30/9
Tanken var att vi skulle ta bussen till Vasiliki ( en strand ca 30 minuter bort) men vi missade bussen och eftersom lokaltrafiken inte är som i stockholm så gick vi till stranden istället.  Upp och duscha och sedan till restaurangen O.K igen. Vid de här laget hade vi börjat bekanta oss med deras servitör Ari, som bjöd på vin och cocktails.

Torsdag 1/10
Tog bussen till Vasiliki. Inte så mkt sandstrand som vi hade hoppats. Men vi solade och badade. Problemet var bara att de blåste ganska mkt där så man kände inte hur varmt det egentligen var. På bussen hem gjorde de lite ont att sitta och när vi kom tillbaka till hotellet såg jag att jag hade bränt rumpan/låren eftersom att jag inte hade vänt mig tillräckligt ofta haha. Kvällen avslutades som vanligt på O.K

Fredag 2/10
Vi åkte segelbåten Christina. Först var det halv soligt och hyfsat varmt, men senare började de dugga lite till och från och dom sista tre timmarna ösregnade de och de var kallt och jävligt. Under båtturen som varade från 9 på morgonen till kl 6 på kvällen så snorklade 2 av 4 gånger. Iochmed de kalla vädret var man inte så sugen på att bada. Tyvärr såg man inte så mkt kul när vi snorklade, såg bara vita fiskar, svarta fiskar och en massa sjöborrar.
När klockan var 6 och vi äntligen anlände till Nidris hamn var vi trötta och frusna så vi bestämde oss för en innekväll då de ändå regnade ute. Kl 11 på kvällen började de åska och blixtra utav bara satan och vi tre tjejer trände ihop oss tillsammans i en "dubbelsäng". När de blixtrade så såg man hur hela himlen lyste upp och vi fruktade lite smått för våra liv haha. När vi väl försökte sova så gick de inte för att blixtrarna var så starka att dom lös igenom ögonlocken. Tillslut mojnade de, men vi 4 tiden vaknade vi alla tre av ett jättebrak och ovädret var rakt ovanför oss.

Lördag 3/10
Vi bestämde oss för att dra till ett vattenfall 3 km bort. Tanken var att vi skulle cykla men eftersom jag hade bränt hela rumpan och knappt kunde sitta normalt så fick jag och Niko gå istället. Nikkan hyrde en cykel ändå och åkte i förväg. Vi såg mkt fina hus och växter påvägen till vattenfallet. Riktigt skönt att gå faktiskt. Senare mötte vi Ari på stan och tog en fika med honom och hans kompis Pari? Senare på kvällen gick vi som vanligt till O.K och söp loss ordentligt med Ari, kocken, ägaren och Arioch Pari. Niko lärde Grekerna hur vi gör på stureplan när vi "vevar" och nikkan förklarade glatt för dom vad runkbulle betyder. Oj så jag skämdes haha. Fulla vart vi och nikolina fick för sig att hon skulle sno blommer från första hotellet. De gjorde hon och vi sprang för livet.

söndag 4/10
Vi låg på den gamla vanliga stranden. Jag var bakis och visste inte om jag skulle behöva kräkas eller göra andra behov på toaletten. Ack så dåligt jag mådde. Och att ligga i solen i detta tillståndet var inte de roligaste. Men de gick över efter ett tag och efter strandbesöket gick vi och shopade lite till våra nära och kära. Denna kvällen åt vi faktiskt på en ny restaurang. Servitören som jobbade där kom från Tyresö och jobbade som busschaufför. Kvällen avslutades med att packa ihop alla grejer så det bara var att dra ner till stranden följande dag.

Måndag 5/10
Gick ner till stranden, dock med resväskorna i högsta hugg. La oss på första bästa ställe. Jag och Niko hade  högläsning ur " En komikers uppväxt". Badade några sista gånger i medelhavet och sa adjö till underbara Grekland.


Niko: If I say Greek, you say Land, Greek! Land!
Ullis: Men niko, de heter faktisk Greeceland
Niko : Oj juste!
Nikkan, euhm ullis, det heter bara Greece
Ullis och niko: haha ja de gör de ju!! haha


Kommentarer
Postat av: Nikopikolajnus

HAHA asgarvar!!

2009-10-16 @ 14:24:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0